Traceergas

Lekdetectie met traceergas

Lekdetectie met traceergas.

Tijdens deze techniek met stroomt er geen water door de leidingen, maar traceergas. Dit gas is vluchtiger dan water en zoekt de kleinste scheurtjes en barstjes op om te ontsnappen. Onze sensor pikt deze lekkages feilloos op.

Hoe werkt de traceergastechniek

Allereerst maken we de leidingen leeg. Daarvoor gebruiken we een compressor: we zetten alle kranen open en persen al het water eruit. Daarna injecteren we onder druk traceergas in de leiding. Doordat dit gas veel lichter is dan lucht, zoekt het automatisch de snelste weg naar boven. Met onze traceergasdetector lopen we de leidingen langs. Meet de gevoelige sensor van onze traceergasdetector een verhoogde aanwezigheid van dit gas? Dan is dat de locatie van het lek. Die locatie kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig bepalen.
Wanneer we klaar zijn dan spoelen we de leiding schoon, zodat er weer uitsluitend fris water door de leidingen stroomt. Overigens zijn al onze hulpmiddelen en apparatuur volledig veilig. Ook het door ons gebruikte gas is op geen enkele manier schadelijk voor uw gezondheid.

Ook bij het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming is deze techniek zeer doeltreffend.

Share This
Call Now Button