Endoscopie

Lekdetectie met endoscopie

Wat is endoscopie?

Endoscopie is een methode om lekkages of corrosie op te sporen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals spouwmuren, baden en douchebakken. Met de endoscoop (een kleine, wendbare camera) kunnen we bijvoorbeeld onder douchebakken, in afvoerbuizen en in CV-leidingen kijken.

Hoe werkt endoscopie?

Onze endoscoop is 2,5 meter lang, maar niet dikker dan 10 millimeter. In de kop bevindt zich een camera, die we in alle richtingen kunnen bewegen. Op onze monitor ontvangen we het beeld dat de camera registreert. Lekkage gevonden? Dan maken we er eventueel een foto van.

We gebruiken de endoscoop ook voor preventieve maatregelen. De camera is namelijk in staat de kleinste haarscheurtjes en corrosie in beeld te brengen, bijvoorbeeld in (koper)leidingen. Ook voor advies over bouwkundige aansluitingen gebruiken we de endoscoop vaak: we kijken bijvoorbeeld in spouwmuren om de oorzaak van vochtproblemen op te sporen.

Let op: meestal is het nodig een klein gaatje te boren om de endoscoop in de leiding te brengen. Door de minimale afmeting van de endoscoop is dat gaatje nooit groter dan 10 millimeter. U kunt het na onze werkzaamheden eenvoudig weer afdichten.

Share This
Call Now Button